Foto van een oude deur met ornamenten, antieke deurknop, deurlijst, behang met bloemetjes, lambrisering met sierlijst. Walraven Bouw kan uw monumentale pand in ere herstellen met behoud van de originele details.

Monumentale panden

Voor het opknappen en renoveren van uw grachtenpand, herenhuis of monumentale boerderij bent u bij ons aan het juiste adres. Naast een passie voor monumentale woningen hebben wij ervaring met de klassieke houtbewerking en oog voor authentieke details.

 

Ieder oud pand is anders, wij denken graag met u mee om het pand te renoveren en in ere te herstellen met behoud van de mooie oude elementen. Een monument heeft historische en culturele waarde, daarmee houden wij rekening tijdens een verbouwing.

 

De buitenkant is vaak beschermd maar het herindelen van het interieur is wel toegestaan. Zo kunnen wij bij een verbouwing het totaalpakket leveren om het pand aan te passen aan het comfort en de gemakken van deze tijd.

 

Wij kunnen bij een verbouwing een nieuwe keuken of badkamer realiseren, andere authentieke deuren plaatsen, plafonds herstellen of verlagen en wanden uitbreken. Wij ontzorgen u volledig met installatie-, stukadoor-, timmer- en schilderwerk, evenals dak-, zink- en loodgieterswerk. Wij kunnen de ruimtes herindelen of splitsen zodat er extra woonruimte ontstaat.

Daarnaast kunnen wij het pand isoleren, zodat u energie bespaart. Een belangrijk onderwerp in deze tijd. 

De standaardoplossingen werken vaak niet goed bij klassieke woningen daarom bieden wij altijd maatwerkoplossingen die wel werken.

 

Wij werken samen met diverse professionele vakmensen op het gebied van verbouw en renovatie maar u heeft altijd één aanspreekpunt. Wij nemen het regelwerk graag bij u uit handen en informeren u regelmatig over de voortgang van het project.

 

Maak vrijblijvend een afspraak om uw specifieke wensen met ons te bespreken. Onze specialisten denken graag met u mee!

 

Foto van een statige kamer met hoog plafond en sierlijsten op de muur. Een antieke openhaard met grote spiegel. Visgraag parketvloer en sfeervolle inrichting.
Foto van een oude deur met ornamenten, antieke deurknop, deurlijst, behang met bloemetjes, lambrisering met sierlijst. Walraven Bouw kan uw monumentale pand in ere herstellen met behoud van de originele details.
Foto van een prachtige kamer in een statig pand met houten sierlijsten op de muren en deuren. Wit geschilderde muren en panelen. Houten vloer en gezellige woonkamer met hoekbank.  Walraven Bouw denkt met u mee bij uw woonwensen.
Gevel van een monumentaal grachtenpand dat in ere is hersteld met behoud van de originele ramen en authentieke details.